Sunday, September 10, 2006

Na dan z nasveti

Včeraj, ko sem prišel v NYC me je čakalo začetno spoznavanje s tem velikim mestom. Žal moja utrujenost ni dopuščala več kot 2 uri sprehajanja.

Danes je bilo drugače. Ob 11h sva se z Nejcem spočita in pozajtrkovana spravila na obhod. Načrt: s trajektom do staten islanda, da opravima ogled njujorškega skylina od daleč, nato sprehod po downtownu, kjer sta nekoč stala dvojčka. Kasneje še nekaj sprehajanja do znamenitosti v Greenwich Villageu, West Villageu in Chelsea, nato do hostla.

Nasvet št. 1: Če ti čuden starec, ki na podzemni postaji prodaja astre, gerbere in fuksije, pove, kam moraš iti, da boš prišel prav na postajo, potem ko se obrneš (ker si ugotovil, da postaja sploh ni prava) in ga srečaš, ga poslušaj ubogljivo, ne daj se svoji pameti zavesti, sicer boš moral čakati 18 minut, da boš lahko znova uporabil svojo tedensko karto za metro. Ampak si pa lahko tačas privoščiš ledeno kavo za dobro jutro in počakaš na naslednji postaji na vlak ali se pač sprehodiš do želenega cilja. Kaj pa potem, če so tvoje noge žuljave!

Nasvet št. 2: Če na pretvorniku voltaže, ki si ga kupil v lokalni trgovini, piše, da zmore le 50 vatov, priklopi nanj le toliko močno napravo, ali pa se ti bo segrel toliko, da se bo moč opeči, ko ga boš skušal izvleči iz vtičnice.

Nasvet št. 3: Če te prodajalec falaflov1 vpraša, če boš bel in rdeč preliv, odloči se zgolj za belega, rdeči ti bo pustil v ustih pekočine poln okus.


Naj bo to dovolj za danes,
vaš konzultant Mitja

---fusnote:
1 - nadvse prikupna, v palačinki podobnem zvitku, jed, mesnata, kalorična.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home