Tuesday, September 12, 2006

BINGO!

No, še en zanimiv dan je bil včeraj. Pričakal naju je Central park – največji park v mestu, ki s svojo značilno pravokotno obliko posega v načrt mesta.

Obstajajo celo vodiči po njem, ker je tako gromozansko velik. Eno neizpodbitnih dejstev je, da je tukaj VSE veliko. In zaradi tega, se Njujorčani tudi počutijo nekoliko večvredne. Sploh v določenih delih mesta, kjer živijo bogatejši, je čutiti snobizem kar v zraku. Central Park ima svoje jezero, iz katerega je veličasten razgled na Upper East Side. Po Central parku je sledil srednji del mesta, kjer je največ nebotičnikov, med drugim tudi slavni Empire State Building, katerega obisk načrtujeva danes. Po popiti kavici v nebotičniku, ki si ga lasti ponosni mož Melanije Knavs Trump, sva ugotovila, da so žulji na Nejčevih nogah preveliki, da bi nadaljevala pot, zato sva se odločila, da jih malo odpočijeva in sledil je spet izlet v hostel. Aha, že prej dopoldne sva zamenjala hostel, trenutni je v Harlemu, predelu, ki je znano po gostoti črnskega prebivalstva – in dejansko težko srečaš koga svetlejše polti – razen v hostlu, seve. Spima v 10 posteljni sobi. Zvečer sva razširila svoja poznanstva in se udeležila hecnega Binga. Torej le ni samo za upokojence. Ljudje so veselo vzklikali ob svojih srečnih številkah in napetost se je stopnjevala vse do konca, ko so podelili jackpot – celih 92$. Mimogrede: dobila ga je punca pri naši mizi, ki je bila tako vesela, da je odplesala mini striptiz ob prejemu nagrade (roko na srce – niti ni bila več tako trezna).

Končali smo v klubu, noč je bila pozna, ko sva prišla domov (tudi ali pa predvsem zaradi dejstva, da Harlem nima dobrih podzemnih povezav s spodnjim delom mesta, ponoči pa to postane še kako očitno, saj je ob prestopih treba čakati na vedno nove vlakce). Nemalo sva se začudila, ko sva prispela, saj je v Nejčevi postelji spala neka punca in nisva vedela točno kako in kaj. Ampak je bila prosta ena druga in bilo je jasno, da je zgrešila posteljo. Ni bilo dolgo in že sva veselo drnjohala.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home