Wednesday, September 13, 2006

Empire State Building

Empire State Building je strašno monumentalna zgradba, ko prideš do nje. V resnici se mi je zvrtelo, ko sem pogledal navzgor. Kljub svoji višini pa se, ko se sprehajaš po ulicah, bolj poredko spogleduje s teboj. Zato pa je tudi učinek njene »visokosti« toliko večji, ko se ji približaš izza vogala.

Kakorkoli že, situacija z razgledno točko, s katere sva nameravala slikati podolgem in počez, je imela drobno napako. Baterije so se tik pred tem izpraznile. Dilema iti ali ne iti. Iti, sva se vendarle odločila in (s pomočjo starega trika) baterije segrevati v rokah pred vsako fotko.

Ameriški skrbi, da bi šlo kaj narobe in bi izgubili še kakšen nebotičnik, je pripisati strog varnostni postopek. Dejansko niti na letališču niso zahtevali, naj prižgem računalnik, češ da bi lahko bil le varka za bogvekak peklenski stroj. Dobro, saj gre konec koncev tudi za mojo varnost, sem vzdihnil sam pri sebi. Sledilo je nekaj izenačevanja pritiska do 86. nadstropja, nato pa razgled o maj gaaad!! Štiri strani, vsaka s svojimi posebnostmi. Vidljivost je bila odlična, hkrati pa sem imel Nejca za osebnega vodiča. Tip je neverjeten. Hodeča baza podatkov o nebotičnikih, kako se jim reče, koliko so visoki, kje se nahajajo in kako se da priti do njih. On je bil v New Yorku, še preden je tja prišel. Cel Manhattan ima v malem prstu, kar se tiče nebotičnikov, mostov, predelov mesta in podobno.

- Kateri je najnovejši nebotičnik?

- Tistile tamle, pa veš, da je ful ekološki, saj sam reciklira vodo, ima veliko sončnih celic, tako da »uvaža« le četrtino električne energije, ki jo porabi.

Aha, uspelo nama je poslikati tudi nekaj fotk, preden so baterije dokončno in brezpogojno mrknile.


Spet na trdnih tleh sva šla jest v Burger Kinga. Slabši in mastnejši okus od nam bolj znanega McDonaldsa. Hkrati pa dajo notri surovo čebulo, ki ima zelo enkraten vpliv na sogovorca, s katerim želiš izmenjati kakšno besedo.

Kasneje sva šla obiskat klub, v katerem sta se predstavila dva mladeniča z bandom, na začetku svoje pevske (soul) kariere, ki pa ju imajo kritiki v čislih. Band je raztural, pevca mogoče malo manj, a še vedno dovolj dobro. Kasneje sva šla še malo naokrog, spat šla spet pozno. Ampak tega sva zdaj že navajena...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home